2020. október 5., hétfő

Több, mint aminek látszik - 35. Fejezet

 


Harry nyelt egyet, Liam szúrós tekintete, amivel végigmérte, szinte felperzselte.

Niall védelmezőn lépett elé – Menj innen, Liam.

Liam felvonta a szemöldökét – Ó, szóval húzzak el?

A szőke tett előre még egy lépést, ezúttal fenyegetően – Nem fogom még egyszer mondani, Liam. Menj el.

A srác csak a szemeit forgatta, majd Niall mögé pillantott, ahol összetalálkozott a tekintete Harryével – Awww, na ne már. Csak beszélgetni akarok egy régi barátommal. Hiányzott nekem.

Niall kinyújtotta a kezeit és hátrébb taszította Liamet a mellkasánál fogva – Soha többé nem fogsz vele beszélni.

Liam önelégülten elmosolyodott – Mi van, te lettél Harry testőre és hangja egy személyben? Nem tud a kis tündérke önállóan beszélni?

Niall mély lélegzetet vett, ezzel próbálva lenyugtatni egyre növekvő haragját. Ökölbe szorított kezei remegtek, készen állt arra, hogy bármelyik pillanatban bemosson ennek a vigyorgó zsarnoknak.

Egy kuncogás szaladt ki Liam szájából, miközben hátrált – Imádtam ezt az édes beszélgetést, fiúk, valamikor újra meg kell ismételnünk.

Újból felnevetett – Meghívhatnátok Harry kis játék fiúját, Tomlinsont is. Még szórakoztatóbb lenne.

Egy utolsó vigyort villantott, majd ellépett a két fiútól, esélyt sem adva, hogy válaszoljanak.

Niall hitetlenkedve megrázta a fejét – El sem hiszem, hogy régen még barátkoztunk vele.

Barátja felé fordult, de azonnal aggodalom járta át, mikor Harryre nézett. A göndör hajú szemmel láthatóan remegett, pupillája teljesen kitágult és a homloka csillogott az izzadtságtól.

- Harry?

A fiú nem szólt semmit, csak megfordult, és olyan szélsebesen kezdett sétálni, hogy Niallnek csaknem futni kellett, hogy lépést tudjon tartani vele.

- Harry – lihegte Niall – Haver, lassíts és mondj valamit.

- Haza – jelentette ki határozottan, egy pillanatra sem lassított.

- Harry, kérlek… - Niall próbálta magára vonni a legjobb barátja figyelmét, de a másik csak előre nézett, míg kilépett az iskola kapuján.

Amint egyre távolabb jutottak az iskolától, úgy tűnt, mintha Harryt elengedte volna az a láthatatlan kötél, ami eddig húzta. Jobbra-balra fordult, mintha nem tudta volna, hogy pontosan hol van, tekintete viszont előrefele nézett. Végül ebből az állapotból Niall rángatta ki azzal, hogy megragadta a könyökét, majd megállította. Harry néhányszor pislogott rá; teljesen elveszettnek tűnt.

- Harry, hé, nézz rám – Niall próbálta felvenni a másik fiúval a szemkontaktust – Segíteni akarok neked. Mit szeretnél?

A szőke srác látta, hogy a fiú arca egyre sápadtabb lesz – Hánynom kell.

- Mi… - még mielőtt befejezhette volna, Harry kirántotta magát Niall fogásából.

Botladozva megtett néhány lépést, majd egy véletlenszerű ház füves részére rogyott. Azonnal öklendezni kezdett, és minden kijött belőle.

- Jézus – motyogta Niall, és az oldalához sietett. Amikor kezét a hátára tette, Harry megijedt és arrébb húzódott.

Niall mindkét kezét felemelte – Harry, én vagyok, csak én.

Harry légzése nehéz volt; láthatóan remegett a teste. Egy pillanatig a mellette álló fiúra nézett, majd lassan bólintott.

A szőke fiú egy óvatos lépést tett a göndör felé. Amikor Harry nem mutatta jelét, hogy arrébb húzódik vagy ismét hányni fog, a könyöke felé nyúlt – Gyere, menjünk haza.

Harry lassan sétált, a lábai remegtek. Niall egyik kezét a fiú alkarján tartotta, figyelve a barátjára, ha esetleg megint elesne. Mikor meglátta a házat, Niallen megkönnyebbülés futott végig. Harry szíve egyre gyorsabban vert, ahogy közeledtek a házhoz, majd leálltak a kocsifelhajtón. Belépve egyből a falnak dőlt, alig érezte a lábaiban az erőt és nem volt benne biztos, hogy egyedül képes megtartani magát.

Niall bezárta maguk mögött az ajtót és óvatosan Harry könyökéhez ért – Gyere, ülj le.

Harry nem vitatkozott. Hagyta, hogy a barátja a konyhába vezesse és leültesse az egyik székre, amit előtte húzott ki. Niall töltött egy pohár vizet a csapból, majd Harryhez vitte.

- Idd meg ezt. Keresek valami kekszet, amit ehetsz.

Niall besétált a kamrába, hogy hozzon néhány sóskekszet, mikor észrevette az ajtóra ragasztott jegyzetet.

Harry,

Elvittem Louist a kórházba, hogy meglátogassa az anyukáját.

Nem biztos, hogy hazaérünk, mielőtt végeznétek a suliban.

Louis jól van, ne aggódj érte.

Szeretlek. Anya.

Niall magában felnyögött. Szinte biztos volt abban, hogy Harrynek most nagyon nagy szüksége lenne Louisra.

- Harry, - szólította, miközben levette a jegyzetet az ajtóról – az anyukád írt neked egy üzenetet.

Átadta a papírt a fiúnak, és figyelte, ahogy minden egyes szó után egyre jobban elkerekedik a szeme.

Harry lassan bólintott, arcán semmilyen érzelem nem volt látható – Elmegyek zuhanyozni.

Niall a homlokát ráncolta – Harry…

- Jól vagyok, Niall – elmosolyodott – Tényleg. Csak érzem, hogy kezdek beteg lenni.

- Nem kéne-

- Komolyan, ne aggódj miattam. Visszamehetsz a suliba. Jól vagyok.

A fiú már nyitotta a száját, hogy ellenkezzen, de Harry csak megrázta a fejét, majd hátat fordított neki, lassan végigsétálva a folyosón, be a fürdőszobába, majd bezárta maga mögött az ajtót.

Niall felsóhajtott és lerogyott az egyik székre. Egy dologban biztos volt, mégpedig hogy Harry nincs jól.

--------------------------------------

Harry hallotta a zár kattanását, amint elfordította azt az ajtón. Az egész teste vibrált az energiától, szinte már küzdött önmagával, hogy ne üssön ököllel bele a tükörbe.

Fogalma sem volt, honnan származott ez a mennyiségű harag, hálás volt, amiért egy ajtó választotta el a másik oldalon lévő legjobb barátja aggódó arcától. Legalább itt egyedül volt.

A képek csak úgy pörögtek lelki szemei előtt, mikor próbálta azokat figyelmen kívül hagyni.

Lassan elkezdett levetkőzni. Először a kabátját, majd a vékony farmerét és a pulóverét. Amint az összes ruha a földre került, a lehető legmelegebbre állította a zuhanyt. Ki kellett tisztítani mind a lelkét, mind a testét.

Még akkor is, mikor a forró víz már égette a bőrét, érezte a jéghideg szavakat, amik a bőrébe furakodtak, valamint a hozzá nyomott fegyver hideg fémcsövét. Folyamatosan visszhangzott a fejében az elsülő fegyver hangja. Annak ellenére, hogy mindent megtett ezeknek a kizárására, az elméje nem tudott tenni ellene, és folyamatosan vetítette elé a képsorokat.

A frusztráció okozta könnyei keveredtek az arcán lefolyó vízcseppekkel, nem volt más lehetősége, mint beismerni a vereséget. A zuhanykabin aljára csúszott, térdeit szorosan a mellkasához húzta, belefúrva az arcát, ami gyengeséget tükrözött, remélve, hogy ezzel csillapítani tudja a zokogása hangját.

Miért vagyok ennyire gyenge?

-----------------------------------------------

Anne a kis váróteremben ült, lábait idegesen rázta, miközben várta a fiatal fiút, aki olyan gyorsan a szívébe lopta magát.

Meglepődött, hogy Louis mennyire könnyen belement, hogy elhagyja a házukat és bejöjjön a kórházba. Úgy gondolta, Harry biztos beszélt vele és megnyugtatta annyira a megtépázott idegeit, hogy meglátogassa a beteg anyukáját.

Olyan bátor; gondolta Anne, miközben várta őt.

Harry anyja először természetesen tiltakozott. Tudta, hogy mennyire meg tudja viselni az embert, ha az egyik szerettét látja kómában feküdni, nem hogy Louist, akinek ő volt az egyetlen családtagja.

Persze ott volt mellette ő és Harry is, de mégsem voltak családtagok.

Louis viszont ragaszkodott ahhoz, hogy egyedül menjen be a kórházi szobába, valami olyasmit mondva, hogy ezt muszáj őneki éreznie. Volt valami, amit el akart mondani az anyjának, hogy végre érezhesse a megkönnyebbülést, és ezt csak úgy tudta megtenni, ha más nem volt bent mellettük.

Anne szerint jó ötlet volt hagyni a fiúnak, hogy azt tegyen, amit ő akar.

Egészen addig, míg a gyomrába egy érzés költözött.

Egy olyan érzés, ami nagyon rosszat sugallt.

A mobilja rezgésére hirtelen megugrott.

Összeráncolta a homlokát, miközben elolvasta a hívó fél nevét; Niallt.

Miért hív engem?

Hirtelen minden megvilágosodott.

Hogy miért érezte a gerincén felfutó pánikot.

Hogy miért érezte, hogy valami nincs rendben.

Hogy miért volt görcsben a gyomra.

Harry.

- Igen? – félve szólt bele, nem tudta, mit fog mondani neki a szőke fiú.

- Anne, - mondta, a hang pánikkal volt teli – Valami van Harryvel…

2 megjegyzés:

  1. Hello😊
    Ajj már... Annyira utálom Liamet. Miért ilyen genyó?? Hogy lehet valaki ilyen azzal, aki egykor a barátja volt? (Amúgy se kellene így viselkednie, ha barátja volt, ha nem...) Undorító. Meg tudnám csapni! Én már tuti behúztam volna neki Niall helyében. 😠 Szétagyaltam volna!!
    Szegény Harry. Olyan jól indult a dolog, végre sikerült neki bemenni a suliba, erre tessék. Jött ez a f*sz. 😩 Nem hiszem el, komolyan.
    Annyira sajnáltam szegényt. Istenem. Annyira magamhoz akartam ölelni, és folyamatosan suttogni neki, hogy nem lesz semmi baj. Örülök, hogy legalább Niall ott volt mellette.
    Amikor azt hinné az ember, hogy haladunk előre, javulnak a dolgok, kezdenek gyógyulni lelkileg, jön egy ilyen rész 😩😢💔 Összetörtem. Megint. Niall jól érezte, Harrynek Louisra lett volna szüksége. Nagyon is! ❤️
    Jaj istenem, Harry... Csak ne legyen baja, kérlek! Csak menjenek be hozzá, segítsenek neki!
    Louis nagyon is erős, és bátor. Örülök, hogy bement az anyukájához. Remélem, hogy majd jobban lesz ő is, és Louival lehet majd.
    Most megint idegeskedhetek kövi hétfőig😱 Vááááááá!! Alig várom, hogy olvashassam! Tiszta idegbe vagyok😬😅
    Imádtaaam, mint mindig! Bármennyire is megszakadt a szívem az olvasása közben.
    Puszi😘❤️

    VálaszTörlés
  2. Halii😊
    Liam egy f.sz,remélem visszakapja az élettől mindazt,amit Zaynnel tettek😒
    Amúgy sem volt könnyű Harrynek újra visszamenni a suliba,főleg Louis nélkül, Liam sem könnyítette meg a dolgát... Az volt Harry egyetlen segítsége,hogy ott volt vele Niall.
    "Amikor azt hinné az ember, hogy haladunk előre, javulnak a dolgok, kezdenek gyógyulni lelkileg, jön egy ilyen rész" erről amúgy egy nagyon jó,de nagyon nehéz hangvételű sztori jutott eszembe, a through the dark. Nem tudom ismered e vagy olvastad már,de ajánlani tudom(meg ha minden egyes fejezete kinyír)
    Köszi,hogy írtál 😍❤❤

    VálaszTörlés